Om 3D Secure

3D Secure og Dankort Secured by Nets er teknologier beregnet til at begrænse svindel ved online-handel.

Opdateret December 22nd, 2020

3D Secure (forkortet 3DS) og Dankort Secured by Nets er teknologier beregnet til at begrænse svindel ved online-handel. Dette betyder i praksis at kortholder (kunden) skal godkende sit køb via en SMS-kode som sendes til kundens telefon under betalingsproceduren, hvis ordren overstiger en foruddefineret beløbsgrænse. Er kundens telefonnummer ikke tilknyttet betalingskortet, bliver kunden bedt om at tilknytte sit telefonnummer via NemID, første gang et køb med 3D Secure gennemføres.


3D Secure gælder internationale kort (Visa/Mastercard mv.), hvor Dankort Secured by Nets gælder for Dankort. Sidstnævnte er Nets egen teknologi, som har mange ligheder med 3D Secure (der er en international standard) omend de ikke er ens på alle punkter. 3D Secure forudsætter at dette er inkluderet i din indløsningsaftale ved Nets. Herefter kan du slå 3D Secure til i OnPay (dette kan være et tilkøb alt efter abonnementstype). Dankort Secured by Nets aktiveres direkte i OnPay og kræver ikke opsætning ved Nets.


Beløbsgrænser for 3D-Secure

Som standard skal køb på 2000 DKK og derover gennemføres med en SMS-kode. Grænsen kan dog sænkes hvis der er mistanke om svindel, via adfærdsvurdering i processen.


Beløbsgrænser for Dankort Secured by Nets

Som standard skal køb på 450 DKK og derover gennemføres med en SMS-kode. Grænsen kan dog sænkes hvis der er mistanke om svindel, via adfærdsvurdering i processen.


MobilePay

Bemærk: Da MobilePay indbefatter validering af køberen under registrering og installation af appen, er der som standard ikke 3D Secure på MobilePay betalinger. Dette kan dog tilkøbes ved Nets hvis man ønsker det.

Var denne artikel hjælpsom?