Generelt om OnPay

Med en betalingsgateway fra OnPay kan man nemt og sikkert modtage online betalinger med alle gængse betalingskort samt MobilePay og ViaBill.

Opdateret November 3rd, 2021

Med en betalingsgateway fra OnPay kan man nemt og sikkert modtage online betalinger med alle gængse betalingskort samt MobilePay og ViaBill.


En betalingsgateway fungerer som det mellemled der varetager formidlingen af transaktioner imellem shoppen og indløseren. OnPay er PCI certificeret hvilket betyder, at løsningen lever op til kortindustriens fælles sikkerhedsstandard og krav vedrørende datasikkerheden omkring betalinger. OnPay benyttes på utallige shops, både vores egne systemer og eksterne implementeringer til andre shopsystemer og websites mv.


Praktisk information

For at kunne tage imod betalinger i din shop skal du først og fremmest have en indløsningsaftale. En indløsningsaftale betyder at din virksomhed er godkendt til at tage imod kortbetalinger og kan omfatte et eller flere korttyper, alt efter hvilke kort din aftale med indløseren omfatter (dette aftales efter ønske med indløseren). For at bruge OnPay skal dine kunder indgå en aftale med en indløser - fx. Nets, Clearhaus, Bambora eller Swedbank.

Når indløseren har godkendt din aftale modtager du en række numre til indsætning i OnPay, hvilket vi gennemgår længere nede i artiklen.

Bemærk: Fra du modtager oplysningerne fra Nets, går der 24 timer før aftalen er aktiv og kan benyttes online.


Hvordan fungerer det?

I praksis fungerer det således at kunden lægger varer i kurven, hvorefter kunden går til checkout i shoppen, indtaster sine oplysninger, evt. gavekort/rabatkoder, vælger fragt og betalingsmetode. Når betalingsvinduet åbnes, er dette et OnPay betalingsvindue som shoppen beder om at få vist ved at kontakte OnPay via integrationen. Når kunden har indtastet sine kortoplysninger, kontakter OnPay indløseren som ud over at validere din indløsningsaftale gennemgår kundens kortoplysninger via kundens bank og gennemtvinger evt. 3D-Secure. Dette sker alt sammen i det øjeblik at kunden gennemfører sin betaling.


Når betalingen er godkendt, returnerer OnPay svaret til shoppen, som behandler ordren videre. Når du er klar til at sende varerne til kunden, hæver du pengene inde fra shoppens administration (dette kan også gøre dette direkte i OnPay, men er ikke nødvendigt med mindre jeres forretningsgang fordrer dette). Pengene reserveres altså på kundens betalingskort, hvorefter de hæves af shop-ejeren, når varen sendes. Hvis man ønsker at tilbageføre et beløb til kunden, gøres dette også fra shoppens administration. Informationer ved transaktionen vises på den pågældende ordre. Ønsker man at gå mere i dybden med en transaktion, kan transaktionsloggen i OnPay fortælle mere om forløbet.


Indløseren (Nets) står for udbetaling af de beløb du modtager for salg på din shop. Nets håndterer med andre ord pengene, der overføres til det kontonummer som din aftale er oprettet med ved Nets. Dette gælder også for MobilePay betalinger, der udbetales på samme måde som kort-transaktioner.


Bemærk: En indløsningsaftale kræver at du har et CVR-nummer. Du kan altså ikke oprette en indløsningsaftale uden først at oprette et momsnummer.

Var denne artikel hjælpsom?